A gázoló

A történet negatív alakja egy sorozatgyilkos, aki a 72-es zöld Cadillac Eldorado-ját használja fel fegyverként, amivel fiatal nőket gázol el.

Rá tényleg igaz, hogy az autó és sofőrje eggyé válik. A rendőrség ezeket az eseteket egyszerű megoldatlan cserbenhagyásos gázolásnak tekinti. Őt hajszolja egy korábbi áldozat férje, aki egy 68-as Barracuda-t vezet. Nem éppen egy átlagos autóról van szó.

„Gyorsulási versenyekre készített. Közutakon nem használható. Barracuda 426-os szuper széria felturbózva , összesen 50-60 készült belőle, a kasztnit savval kezelték a súly miatt. Nem éppen utcára való járgány, de szép csíkot húzhat egy dragster pályán.”

A fordulat akkor jön, amikor a gázoló utolsó gyilkossági kísérlete kudarcot vall. A túlélőt csalinak használva kezdetét veszi a több államon keresztül folyó macska-egér harc.

A film amúgy 2003-as alkotás és a főszerepben A passióból ismert James Caviezel szerepel.

Eléggé rövid terjedelmű – nincs 1.20 perc sem -. Mint minden hasonló B-kategóriás filmben, ebben is vannak érthetetlen dolgok (mitől repül fel a Saab, a Cadillac nem akar soha összetörni, rükverces rész, a vége is túlzás). Kevés nagyon benne a beszéd. Az autós jelenetek többsége éjszakai felvétel.

Viszont mindenért kárpótolnak a V8-asok gyönyörű hangjai, amit szerencsére nem nyom el zene – gratula a hangmérnököknek -.

Ha szereted az amcsi vasakat és a V8-at, akkor tetszeni fog.

Jó filmezést!