BMW 525tds (E34)

Mit jelent számodra a típus?
BMW E34, időtálló elegancia, örök forma, abból a korszakból, amikor szerintem a BMW a legikonikusabb autóit alkotta, értékük egyre növekszik ebben az elműanyagosodó eldobható világban.

Milyen érzések fűznek hozzá?
Szeretem, hogy masszív, hogy érezni benne az anyagot. Szeretem, hogy dinamikus, van tekintélye, és hogy lépten-nyomon licitálnak rá ahol megállok :) Ebben az autóban az ember nem akarja nyomni, csak cruisingolok, tetőablak kinyit, kellemes zene szól. Hiába diesel, szerintem szép a hangja a maga módján a hat hengernek, de csak ha bemelegedett :)

Miért ezt választottad?
Nekem a BMW gyerekkorom óta a nagybetűs AUTÓ, állandóan ezeket bámultam. Nem tudom megmagyarázni, ez egyfajta szerelem. Ránézek és elönt a gyönyör ezektől. Ezt egy barátomtól vettem meg, aki Németországból hozta, aki nem mellesleg Magyarország tán legbefolyásosabb márkaszervizének a műhelyvezetője, tehát tudom, hogy rendben van az autó. Nincs filléreskedés meg utángyártott alkatrész.

Milyen élmény vezetni?
Huh, hát hol is kezdjem? Felemelő. Imádom az igényes kidolgozását, hogy tipikus új BMW szaga van. Ha kell gyorsul is dinamikusan, de ez nem erről szól. Jó látni a kis gyerekek arcát, ahogy megnézik. Nem is az irigy felnőttekét, a gyerekek arca mindent elárul. Csodálják. Kis sztori. Ez nem az E34-el történt meg, hanem az E30al. Erről is hamarosan írok. Az utcán ácsorogtam, vártam valakire. Arra jött egy nő a 6-7 éves forma kisfiával. A kismanónak kocsányon lógtak a szemei úgy nézte a gépet, az anyja alig bírta elhúzni. Egyszer csak megállt a gyerek és kocsira mutatott: ANYA!!! NÉZD!!!! MILYEN GYORS!!!!!! Honnan tudta volna a kis ember milyen gyors is? Hát a hihetetlen dinamika és karakter, ami ezekből a kocsikból árad….utánozhatatlan.

Milyenek a menetteljesítményei?
Dinamikus, komfortos, puha plüss ülések, hmmm imádni való. Nem tudok rosszat mondani rá.

Adatok
BMW 525tds. 1992-es garantált 140e km, vezetett szervizkönyves, első tulajtól, München mellől hozva. Tempomat, klíma, tetőablak, M-tech kormány,… sérülésmentes. Gyárilag 143 ló ebben van egy csöppnyi chip a legjobb gyártótól, nem a sarki sufniból. Így 175 LE. Végsebesség? Gyorsulás? Nem tudom és nem is érdekel. Tempomattal a 180as utazó sebességet simán leadja erőlködés nélkül 4 személlyel, csomagokkal. Fogyasztás olyan 8 L körül lehet

Mit szeretsz benne?
MINDENT! Nem tudom darabokra bontani.

Mi az, ami nem tetszik benne?
Hogy egyszer csak elfogy majd a GYÁRI alkatrész utánpótlás :)

Hiányolsz belőle valamit?
SEMMIT

Kinek ajánlod/Kinek nem?
Akik a műszaki csemegéket helyezik előtérbe egy tökéletes megjelenéssel. És azoknak, akik érzik, hogy mi a különbség a mai és ezek a kocsik között. Sajnos ezekből már nem nagyon van olyan, mint az enyém. Sok olcsójános lelakta őket. Ilyet csak kintről szabad hozni.

Fenntartási költségek
Nem tudom, minimális, nem érdekel. Ha kell neki valami megkapja szó nélkül, nem érdekel az ár. Lekopogom még komoly gond nem volt. Hogy is lenne? EZ még a golden erában készült

Azt kaptad, amit vártál?
NANÁ :)

Újra megvennéd?
Bármikor!

Köszönöm Lajosnak az írást!

Jelenleg eladó az autó: Hirdetés